Monday, April 4

saya punyai sedikit kesedaran daa.syukur!

omoigoshh, nearly lupa ma! salam wahai pembukak blog ini :)


hoiyahh, FB tak boleh dibuka via this lappy! *repeat, CANNOT DI-OPEN. cheesdale betul la.
tapiiiii, kita kena intai on the bright side of everything kan? so without me having the tremendous access to my social network..urm, page, kurang sikit lah masa tsha duduk dpan lappy ni.

so, masa yg lebih-lebih tu KITA GUNA UNTUK iPad LAH! or, possibly iPod. whicheva yg availableangel see? semua masalah ada penyelesaian. every problem has it's solutions.tehehe, ade hati na jd translator ke tsha?

okay so for the past two days, i've been doing this great virtual exercise. apa tu? why,
bLOGWalking lah! (ni pehal ade hurup besa kecik besa neh? wtv, malas bother)

and currently tsha tgh mngendap gila-gila blog kak anna, blogger of BUDU DAN BELACAN: busuk tapi sedap *click to skodeng dy. i realised that from her entries blogging is not just about yapping about your corny or cheesy life*u choose. and as i'd read before entah bila entah, para alim ulama today encourages(grammar jd tunggang langgang bila rojak kan? sorray) us youths, teens, remaja, tunjang negara, muda-mudi harapan bangsa, the young generation call it whatever u wantnerd, to intelligently as well as wisely consume the service of the Internet, specifically via social networks such as facebook, twitter, myspace && friendster(sorry dah behind the time lah these two, hehe org tak guna dah) and yg paling menarik tumblr!rock on! "macam mana?" you may ask.

well, the way spreading dakwah was done a thousand of years ago  MMG TAK SAMA ,-ceh in many ways tak lah. but nawaitu ttap samabig grin-mcm dgn harini. dulu, kerajaan yang memainkan peranan penting dalam merealisasikan tugas dakwah.contoh, menghantar mubaligh dan pendakwah ke negara bukan Islam, melancarkan jihad in terms of wars against negara kafir Harbi (ala, org yg menentang Islam secara lahir dan batin tuu oke, dah tau kan yg mana?), and dorg melaksanakan perkahwinan politik atau siasah, bagi menjamin kedamaian dan tanda penyatuan antara kerajaan dan rakyat.*copyright from http://www.scribd.com/doc/14457977/Revolusi-Masyarakat-Islam-DahuluSekarang


harini, bertanda 4 April 2011M/30 Rabi'ul Akhir 1432H,
dakwah today is supposed to be carried out regarding the era we're living in. eg, with the high-tech-genius-gila-bapaklah-dasat nye punya gadgets and gizmos, kita boleh menyampaikannya(aisehh!) in any way we want/can! tengoklah creativity masing masing kan. tapi malangnya sgt berbau, tsha tidak kreatif lah. *sob sob, hembus hingos. dkt sini tsha just boleh ingatkan apa yg mampu besides menyokong-ing apa yg kak anna post kan. (apa ni? TASHA RUPANYA SERANGGA PEROSAK BAHASA MALAYSIA?! nasib alhamdulillah spm A. haha, tp maaflah bukan A+ ye. almaklum lah tsha baru belajar bm ni 5tahun, sadis kan?sad) so here, i would try to make amends and cuba melangkah ke arah menjadi seorang blogger yg berhemah, and islamicparty insyaAllah^^

1 comment:

Tyra Nylea said...

kak tira pon x pernah fikir pasal nieh... oppsss... those rojak words :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...