Thursday, February 2

Qada' Solat Sebab Haid

Salam (: 

I know. Boleh tahan jugak kan tasha nak post topik sebegini,
 hihu hihu
 (try laughing like this in literal, agak bangang jugak tapi fun!)

Anyway, topik ini merupakan satu agenda yang mana telah lama aku acknowledge tetapi tak pernah sempat wa nak share dekat uollz. hihu hihu, mintak maap.

So, pernah kah anda haid? Scratch, soalan bangang. 

Pernahkah anda tidak sempat mengerjakan solat fardhu disebabkan datangnya haid? 
Baru betul.

Meaning:
Lu tengah lepak, tengok tv sambil meraban dengan keropok lekor bawah dagu dan tiba-tiba terdengarnya seruan azan. (Allahuakbar, allahuakbar) Dan disebabkan sos pencecah terlalu lah amat sedap sekalinye, maklum lah impot teghus dari Ganu yeuw, Lu pun sambung lah makan sampai habis sekuali digorengnya keropok-keropok tersebut. Calories consumption pun bertambah berjuta, hihu hihu.

Lepas tu mak suruh basuh pinggan kuali mangkuk sudu senduk dan segala angkatan masakan yang lain. Lu pun dengan happy nye, scrub-a-dub-dub guna axion sebotol. Pejam celik pejam celik, dah sejam berlalu. 

Pruut pruuuuuuuut!

Sakit perut. Lu makan macam tenuk, banyak sangat keropok lekor. Penyu Ganu pun kagum. Sprint pulak tak nak kalah Hussein Bolt ke mangkuk tandas and...

Jeng jeng jeng!

Wall endometrium Lu dah pecah bro. Wattudu. Lu pun;

"Alamak, p***** lah. Tak boleh sembahyang. hikhok hikhok"  

Dengan senang hati nye, Lu pergi Kotez-hunting. Dah jumpa, Lu keluar deting pulok doh. Maklum, boipreng ada Cayenne kan. Huh. Okay sampai sini je Lu punya storyline. 
(note: Lu ialah nama orang. Lu Trase-Kew)

Explanation:
Datangnya haid lu selepas berkumandangnya azan. And due to procrastination, lu tak sempat nak menunaikan solat fardhu 'X'. Therefore, ini yang dikatakan perlunya qada solat wahai keturunan Hawa sekalian (: 

In other words, bila lu dah tak sempat nak sembahyang because of lu punya menstrual, lu kira tinggal waktu lah :O *oh no* 

OH YES! 
I know, the guilt hunts you down bro, it hunts you down. With a strong hold of lu punya iiman of course (: So I hope, this little cerekarama dapat menyampaikan "sesuatu" pada uollz, hihu hihu. Segala kekurangan harap dimaafkan, just thought of making this post fun. Aku tak boleh serious +___+ 

Peace & Love.


2 comments:

hajar saufi said...

salam..hey nice blog! follow mine ^_^

http://penhijaupenpink.blogspot.com/

nuyunsyuhada said...

a lil bit hunt-me-down that u manage to get me into :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...